Followers

Saturday, 8 December 2012

DURIAN OH DURIAN



ASSALAMUALAIKUM

salam tak bagi ape tak tibe2 kua gambar durian kan..hehehehe..jgn jeles kami makan durian semalan..kempunan sangat nak makan durian..hari tu makan durian tapi tak puas hati la dalam durian crepe tu durian dye tak banyak..sekali pulun beli durian betol puas hati ckit..hahaha..tapi kan,,kiteorang beli sebijik je pun..tu pun da 15inggit..mahal kan..tapi nak wat cmne..kiteorang da la tak pernah beli durian..terkelu tibe2 bila tauke tuh terus mintak duit..nak tak nak bayar je la..tapi durian dye besar..cedap la jugak kot..tp keras la ckit..kiteorang tak pandai pilih kot..pengajaran first time beli durian..hehehe..








sorang2 bergaya macam bukak sendiri durian tu kan..tapi kenyataan nye tauke durian tu da tolong bukakkan..kiteorang sampai blok terus ngap je..hahahahaha..

nampak tak kecomelan tuan punye blog makan durian..hahahahaha..*PERASAN*


Tuesday, 4 December 2012

I'M OFFICIALLY 21...

ASSALAMUALAIKUM....


iye,sekarang umur aku da 21..pejam celik pejam celik da 21 tahun da aku hidup kat atas muka bumi pinjaman Allah ni..Alhamdulillah sebab aku masih lagi diberi peluang tuk hidup tuk bernafas sampai keumur 21 ni..Alhamdulillah sebab aku masih lagi diberi peluang untuk menikmati hidup, menghirup udara kat muka bumi ni..pejam celik pejam celik da 21..pejam celik mungkin pejam tak celik-celik kan..semua tu rahsia Allah.. jodoh pertemuan ajal maut semua kat tangan tuhan kan..bersyukur dengan setiap ape yang dikurniakanNya..

Emm,,my birthdei wishes,,ada ke eh...xde benda pun yang aku harap kan selain Allah bagi peuang tuk aku balas jasa ma dan abah aku..the only wish that i hope i can achieve..they are too precious to me..

to ma and abah :::
  • time kasih sebab selalu ada tuk along.
  • time kasih sebab besarkan along dengan susah payah..
  • time kasih sebab layan kerenah along, rungutan along, bebelan along, gurauan along selame ni..
  • time kasih sebab sebab bagi semua yang along nak..
  • along mintak maaf sebab kadang-kadang along degil,,
  • along mintak maaf kalau along pernah lukakan hati abah ngan ma..
  • along janji satu hari nanti along akan tunaikan impian abah ngan ma..
ALONG SAYANG MA NGAN ABAH

HAPPY BIRTHDAY TO ME,,
HAPPY BIRTHDAY TO ME..
tetibe nyanyi lagu birthday tuk diri sendiri..hahaha..tak malu k??tak pun.sebenar-benarnye birtday aku hari isnin hari tu..3hb..tp disebabkan banyak sebab baru sekarang aku mampu buat entry ni..bapak lame nye tu..hehehe..da basi da pun cerita..tapi xpe asalkan ada..hahaha


nihadiah aku dpat dari mereka..bantal bigbang tu dari nadia,emy ngn k.yu..yg lain2 tu dari asma



first and for most,,hahahaha,,,ayat macam nak buat essay BI..terima kasih sangat2 aku ucapkan kat mereka..mereka tu NADIA, EMY, K.AYU AND ASMA sebab ingat birthday aku..and sebab bagi hadiah tu semua..lain kali bagi banyak lagi yewp..hahahahahahahaha..terima kasih sangat yewp..walaupun dalam mood nak test sempat lagi korang yewp..*touching2*


"A true friend
A true friend is the one who picks you up when you fall
A true friend is one that won't lie
A true friend is there when you call
A true friend is there when you want to die
A true friend knows just what to say
A true friend won't care what other people think
A true friend will help you find your way
A true friend will make sure you don't sink
A true friend will help you choose your path
A true friend will know when something is wrong
A true friend has to sometimes face your wrath
A true friend makes you feel like you belong
A true friend "


to nadia, emy and kak ayu...
  • terima kasih sebab sudi jadi kawan aku..
  • terima kasih sebab sudi layan kerenah aku yang teramat macam2
  • terima kasih tuk hadiah and semua tu..
  • thanx for everything eak..=D
  • sorry for all my behavior that may hurt u..
  • sorry because i'm not a good friend
  • sorry because my ego is too high..
  • i might not be a good adviser but i'll try to be a good listenet
  • thanx and sorry for everything

""friends indeed need friends instead"
and i do need u all in my life..me sayang kamu..

"True friends are hard to find,
but there you are you came into my life.
You came to me in a perfect time,
I'm so happy you're a friend of mine."





and for u my besties,,,
i just want to say that I MISS YOU
thanx for being my besties, my sister, my moodmaker, my shoulder, my story teller, my stress reliever, my launging and crying partner, my towel for all the tears and my thanx for everything that u have done.


"When we first talked to each other

I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.
You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.
We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!
I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all"




to mimi and piqah.

memang xde birthday wishes lain ea selain cari laki???hahaha..but thanx for remembering and i miss u all..

 wani ngan irah juga..time kasih sebab wish birthday..along sayang kamu jugak..

last but not least..hahahahaha
budak tudung pink da umur 21 tahun dan..tudung merah baru 18..haha

p/s : the long long long entry for me..hahaha



suka dengar lagu ni sejak akhir2 ni..hehe

Saturday, 1 December 2012

BBQ & STEAMBOAT LAGI BEST ULU TIRAM, JOHOR BHARU, JOHOR

 
Nnanti-nantilah aku ceritakan betol-betol eak..yang pasti aku puas hati pergi cini sebab dapat makan udang byk2..hahahaha...BEST !!!

The things i need to study..

benda wajib aku ada sebelum start study..lau tak de konfem 5 minit aku study aku da sampai kat alam lain...hehehehe..

p/s : minggu ni kemungkinan 3 test.. mau tak gila aku 3 test lam seminggu..really need semangat nak study..wish me luck..huhuhu..=(

Durian Crepe..=)

first time try..but one word from me cedap !!!!!! tak cukup nak lg nk lagi nk lagi !!!! sape nak belanja eh..hehehe...maybe next time i'll buy it again..=)

Thursday, 29 November 2012

second draft final exam..

- 3.1.2013 = analytical jam 2.30pm-5.30pm
- 8.1.2013 = instrument jam 9am-12pm
- 9.1.2013 = CRE jam 9am-12pm

- 11.1.2013 = pollution jam 3pm-6pm
- 14.1.2013 = separation I jam 9am-12pm..
 
 
 
 
p/s: cepatnye masa berlalu,,,nk habis sem pulak dah..huhu

Friday, 23 November 2012

cerita sem 5..=(



 ASSALAMUALAIKUM...

lama da tak menaip sebetul-betulnye dalam blog ni. besenye post gambar je. tak pun juz kata-kata yang mungkin menarik hati. me and my life. entry dat i havent done so far after a really long long me. malas mungkin. if it's perosyafira malas itu selalu ada..Allah,, jauhkan aku dr sikap malas tu..

me,third year,,5th sem kat UTM..cepatkan masa berlalu..pejam celik pejam celik da tahun tiga kat cini..da jadi double senior...senior la sangat..poyo je lebih..teringat lagi saat2 ma,abah,ayh ngah ngan cek ngah hantar mase mula-mula nak masuk UTM dulu..how the times flies....=,='

semester 5,,such a tough sem for me..penah weyh..3 lab means 3 lab report setiap minngu..3 subject menghafal,,2 subjek mengira..hampir 4 sem aku duk kat cini sem ni la paling banyak kena menghafal..mati la aku...hukhukhuk...me???betol2 haru lau bab membaca ni...seriously,,time SPM dulu boleh orang duk study sejarah aku duk pulun buat bend lain..mau malasnye nak membaca 2,,dan sekarang lagi teruk sampai ada 3 sekaligus yang kena baca dan hafal..mau tak muntah hijau aku..uuuwwweeeeekkkkkk

setelah 4 sem otak kami ni di rolling ngan subjek kira2 je tetiba 360degree pusing kena hafal..mau tak ting tong budak-budak ni menghafal..susah nak terima weyh..sampai ad yang wondering kita engineer to be k doctor to be??nacib xde subject bio je,,lau tak aku da drop awal-awal..hahaha..yang pasti amat stress dengan subjek2 tersebut sem..Allah,, tolong hamba-Mu yg kerdil ini untuk teruskan..huhu..='(



just smile hopes everything gonna be alright..=)



Wednesday, 21 November 2012

Teman

teman,,
aku bukanlahpembimbing yang mampu buatmu sejahtera di duni ini,,
aku hanyalah penasihat yang mampu berkata-kata
agar kita sama-sama menjaga ukhuwah anugerah Ilahi,,
ku tak mengharap belas darimu sahabat,,
yang ku mahu agar kau tahu
ukhuwah kita akan menjadi seperti untaian tasbih yang sentiasa berterusan..
ingatlah janji-Nya..
itulah satu kepastian,,
doaku buatmu tak pernah putus sahabat,,
kerna ku tahu,,
sahabat adalah anugerah Allah yang tak ternilai...
maafkan aku jika ada kesilapan selama kita berkawan...

p/s : thanx for being my friend..who r u,,,n where r u,,once we r friend we always friends..
i do love u...=))

Friday, 9 November 2012

cuti midsem yeay!!!!!!

slmt bercuti semua...nk blik Terengganu tercinta da mlm ni...oyeah...suka amat...merehatkan otak sekejap sebelum menempuh minggu-minggu yang makin menterabutkan selepas ni...tp,,,cuti pub tetap ada assignment yang kena buat..bersabarlah duhia hati...yang paling penting jaga diri yewp emua..Assalamualaikum..


HOME SWEET HOME..

Wednesday, 7 November 2012

muka-muka kepoyoan di aidiladha...=)






My new keyboard..hewhewhew...

Assalamualaikumm.....
fuh,,fuh,,fuh,,fuh,,bapak bersawang blog ni...
kenapakah????sibuk mungkin..maklumlah da masuk tahun 3 kan...
da jadi double senior la kononnya...
hakhakhak...junior sendiri pun tak kenal..bgus punye senior kan...
entry ni sebenarnya nak ckap ak sa beli keyboard baru jewp..hahaha..
keyboard laptop aku rosak baru-baru ni..haru weyh nk buat keje...
lab report nye...assigmentnye lagi..walaupun bukan emua huruf yg rosak tp bila huruf penting cam A ngn S rosak yg 2 yg jadi seksa amat 2..huhuhu..merana la aku 2,3 minggu nk guna on screeen punye keybord...
nk updte blog pun jadi mlas..
padahal masa keyboard elok pun malas nak update blog..hahaha...
tp mlm ni balik dr beli keyboard terus update blog..*semangat2...
nak test keyboard baru la kononnya...
nanti bersawanag balik blog ni mungkin....
hahahahahahahahahahahaha...
ksian si blog punyai tuan seperti ak...
yang pasti malam ni aku suka and happy sebab dapat guna keyboard baru...hahahaha
HAPPY,,,HAPPY,,,,,HAPPY...

large and flat surface +soft and silebt key + full size number pad +wider key caps gap + ultra slim +application launch keys..

Friday, 19 October 2012

Daesung

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage






Image 

people dont inderstand how i'm feeling unleess they feel what i'm feel...u can call me stupid,,u can call me idiot coz i'm crazy bout someone who doesn't know me..but he can give me smile when i'm down..Only see he smile i can smile....hehehe..i just love him,,and i really2 hope i can meet him one day...dats is my dream..miracle let it happen please...hehe





my blog's old

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My oLd~~

Daisypath Happy Birthday tickers