Followers

Thursday, 26 April 2012

HaRgAi aKu...


 Hargai Aku – Armada

Seringkali kau merendahkan ku
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Selalu saja kau anggap ku lemah
Merasa hebat dengan yang kau punya
Kau sombongkan itu semua

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku




 
::DONE::

Monday, 23 April 2012

u make me speechless



 


if the heroes never comes to u,,,
if u need someone u are feeling blue,,
if u wait for love and u are alone,,
if u call ur friends nobody comes...
u can run away,,
but u cant hide through a storm and through a lonely night,.
then i'll show u there's a destiny,,,
the best things in life,,,they are free,,,
but if u wanna cry,,
cry on my shoulder,,,
if u need someone who care for u,,,
if ur feeling sad,,
ur heart gets colder..
yes,,i'll show u what real love can do...
when the night are getting cold and blud..
when the days are getting hard for u,,
i'll always by ur side..
i'll promise u...
i'll never hide....

 ::from you::


Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan aku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

Taukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia
::for you:: 
 
 

Saturday, 21 April 2012

sometimes i miss da moment dat we just a friend....


 
"dont try to touch someone's heart unless u want to hold it tightly until da last day of your life "

jangan sentuh hati aku lau kamu hanya ingin pecahkannya...jangan sentuh hati aku lau kamu hanya ingin menipuinya,,,dan jangan hati aku lau kamu hanya ingin mempermainkaanya........

aku rindu saat kita jadi hanya kawan biasa..just a friend that know each other from the school...zaman kita jadi kawan...kita tanya gaya hidup masing-masing...study,,,life,,,hanya 2...tak lebih dari seorang kawan yang teringatkan kawannya dulu...

tapi sekarang kita lain...senyap...tanpa khabar berita..tanpa gurau senda...tanpa sekeping mesej pun...yes i admit that  i miss ur message..kenapa eak awak start kamu start semua ni....kenapa eak kita tak leh jadi kawan macam dulu...tak kekok macam sekarang and tak lost macam sekarang..

kenapa eak kamu sengaja sentuh hati aku sedangkan lepas tu kamu biarkan macam tu je...aku tak harap kamu sentuh hati aku unless just as a friend...kenapa kamu tipu aku eak...siapa aku eak pada kamu...persoalan yang takde jawapan selain kamu ingin menjawabnye...dan ofkos kamu tak kan pernah tahu pasal persoalan ni...sebab kamu tak pernah amik kisah pun kan...ape saya pernah jadi untuk kamu eak???

seriously i miss da moment that we just only a friend....

never say i love you if u really dont care..
never talk about feeling if there are't really there,,,
never hold my hand if u gonna break my heart,,,
never say u're going to if u dont plan to start,,
never look into my eyes if all u say is lie,,,
never say hi if u really mean goodbye...
if u really mean forever then say u will try,,
never say forever coz forever make me cry..............
 
 
 

Friday, 20 April 2012

mY hEaVeN...








cedap tak makanan2 kat atas ni...cdap kan..hehehe...my heaven ofkos la umah aku sndiri...home sweet home...there is no more better place than there...da seminggu hbis cuti midsem baru sekarang aku nak post sal cuti..hahaha...ape punya pemalas la aku ni...bukak blog ni setiap hari tp nk leh k taip 2 mmg mlas la...banyak nak cite tp cam2 la..hahaahaha..

tapi memang syok habis la aku balik hari 2...keje aku makan je..untungla duk jauh balik jarang2 nak makan semua benda pun dapat..hahaha..i like...tapi gambar yang kat atas ni bukan aku punya...pak cik google yang punya...tapi ni la antara makanan yang aku makan masa cti hari 2...banyak lagi sebenarnya tapi malas la nak upload di sebabkan wifi utm ni tersangat lah 'laju'...huauahuahu..

mane tak naik badan aku duk umah...duk semunggu macam2 da makan,,lau sebulan???4 bulan???hahaha,,,macam dipam2 la badan aku nanti...ckap je kat ma,,,'ma ase nak makan nasi ayam la...'then, esok mesti dapat makan...'ma jom balik kg nk mkan laksa la..'.balik kg terus buat laksa...hahaha..nikmatnye hidup lau aku ni mkan tapi badan tak naik..haish...

cuti seminggu sekejap je ase...memang tak sempat nak buat ape la...nk buat bbq oun xsmpat..huhuhu...balik lak lambat agi...akhir bulan 6 ni lak leh balik kg...lambat ag kot...bosan nya duk cini..huahuahuaua...

papehal pn,,my home is da best place for me...hahahaha.(gelak besar)...nak balik umah lagi...
 
 

Sunday, 1 April 2012

Izinkan aku menyukaimu dalam diam....

 
ehem2...gempak tak tajuk???...macam stalker habis kan...saje je sebenarnye...tak de nak maksudkan kat sape-sape pun...sayang-menyayangi,,cinta-menyintai...lumrah kehidupan kan??setiap insan tak mampu lari dari semua 2...tapi tak semestinya kita sayang hanya pakwe kita kan..sayang dan cinta kita yang pertama wajib pada Sang Pencipta...Dia meminjamkan kita perasaan sayang dan cinta tuk kita kongsikan sesama makhlukNya yang lain..yang kedua ofkos kat parents kita..hehehe...mereka yang membesarkan kita dari saat kita sebesar tapak tangan hinggalah sekarang yang da xtau nak ckap besar mane kan...hehehehe...gurau je...

then,,lepas 2 terpulang lah pada hak individu masing-masing tuk letakkan perasaan sayang dan cinta mereka tuk siapa pun..izinkan aku menyukaimu dalam diam,,,meremang gak bulu roma bila baca tajuk entry sendiri..hehehe...macam aku ada stalker orang kan??hehehe...padahal xde pape pun..saje je..dulu2 zaman sekolah banyak gak kan cita-cinta monyet ni..mesej2 dulu,,pah2 kapel..pah2 jumpa kat sekolah malu...hahaha...aku pernah gak alami semua tu...tp sekarang matured da ckit kot...matured k???ckit la...hehehe...

aku admit aku susah nak sayang orang...lau syg juz sebagai kawan la kan banyak la...semua yang bergelar kawan aku,aku sayang...tapi sayang tuk insan yang special yang mungkin bergelar suami aku suatu hari nanti mungkin tak wujud la...amboi,,,nak kahwin da k???hahaha,,,gatal..

dulu zaman sekolah macam2 angan nk pakwe macam mane...kena tinggi dari aku la,,kena tua dari aku la,,,macam2 la...memilih giler..macam la kita ni hot sangat nak dapat semua 2...hahaha...sekarang cukuplah bagi aku insan yang menerima aku seadanya..baik burukku...sebab aku bukan insan yang sempurna...aku tak nak nampak sempurna dimata nya kerna suatu hari nanti kesempurnaan itu akan hilang..aku mahu dia tahu kelemahan aku dan masih sedia menerimaku seadanya..dan yang paling penting mampu menjadi imamku dalam ibadatku...memimpin aku kejalan yang dirahmatiNya...

tadi masa tengah bukak fb aku tertarik ngan satu kata-kata.. 
 
Dear Future Husband,

I will cook. I will clean. I will shop. I will be the best...
housewife, ever, insha'Allah.
I will dress up for you, I will maintain my appearance for you. I will make sure to be the best wife I can be, insha'Allah.
I will have as many children as you want. I will raise your children to be the best they can be. I will be the best mother, insha'Allah.
As long as you promise me one thing, help me get to jannah. 
 
 And for me too,,,i will...
InsyaAllah i will love you till jannah...
 who's the owner of this love no one know except Him...

 
 andai aku diberi peluang izinkan aku menyayangi setulus hati...

::DONE::

my blog's old

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My oLd~~

Daisypath Happy Birthday tickers